Els projectes de salut amb una major incidència social a llarg termini són els projectes preventius sobre la salut infantil”. Això ho tenen clar els Doctors Marta Gil-Ortega i Ventura Menardia, amics de la Fundació que, moguts per aquesta convicció, han viatjat a Cambodja per dur-hi a terme, com a voluntaris, un projecte pilot de salut bucodental.

El destí han estat 5 escoles de les províncies de Pursat i Battambang, una de les quals, a la població de Keov Mony, és un dels projectes que acompanyem des de fa uns anys.

La contrapart local havia sol·licitat assistència dental degut al gran nombre de persones amb simptomatologia clínica i a l’absència de centres de tractament odontològic.

L’objectiu d’aquest primer viatge dels dentistes voluntaris ha estat la recollida d’informació i de dades epidemiològiques per a poder elaborar posteriorment el projecte de salut bucodental més necessari. “Estem contents amb aquest viatge exploratori que ens ha permès recollir informació suficient per poder donar tot el sentit, tant humà com professional, a posar en marxa per al proper any un projecte odontològic d’escoles a l’oest del país. Hem visitat prop de 1000 alumnes amb edats d’entre 6 i 12 anys i hem recollit també dades d’aliments bàsics i accés a l’aigua”.

En tornar, a més de treballar les dades recollides i constatar la necessitat d’intervenció, s’han reunit amb amics dentistes per crear un grup de futurs voluntaris implicats i, d’aquesta manera, trobar la continuïtat durant el temps que funcioni el projecte.

Gràcies, Marta i Ventura, per la feina feta i pel projecte que heu engegat!