El terratrèmol del 2015, que va afectar Nepal de manera greu, va deixar sense escola la petita aldea de Sama, a la zona dels Himàlaies. Després de molts esforços de la població i amb l’ajuda financera, entre d’altres, de Caritas Barcelona a través d’Ajudantajudar, fa uns dies es va poder inaugurar la nova escola. Valentí Giró, alpinista i coordinador des d’Espanya del projecte “Educació per a tots”, juntament amb el director de l’escola, Phurbu Tsewang, van ser els encarregats de tallar la cinta que donava per inaugurades les noves instal·lacions escolars.

A l’acte hi van assistir també els mestres i els més de 40 alumnes de la zona que es beneficiaran del projecte. L’escola ofereix educació primària i alberga alumnes d’edats compreses entre els 5 i els 14 anys. La meitat dels alumnes són de Sama i la resta prové d’altres pobles de la vall de Nubri, a 2-3 dies de distància. Per això l’escola compta amb un petit alberg per als estudiants que vénen de lluny.