10590415_920847311260647_6268934338632715978_n

Concert benèfic: diumenge 17 de maig a les 6h de la tarda

Parròquia Crist Redemptor (Av. Mare de Déu de Montserrat, 34 – Barcelona)

 

La Coral Da Capo la forma un grup de joves de Barcelona amb ganes de gaudir de la música i de fer-la gaudir a qui desitgi escoltar-los. Però, sobretot, s’ho passen bé quan les seves veus van més enllà del plaer musical i serveixen perquè d’altres puguin seguir endavant amb les seves vides. Això és el que faran al proper concert, cantar per recollir fons i ajudar  joves sense recursos perquè puguin iniciar els seus estudis universitaris.

Són joves que han aconseguit acabar la secundària amb bones qualificacions-explica Moisés Pedraza, responsable de la Fundació Zua (Bogotà, Colòmbia). Aquests joves van iniciar el seu recorregut escolar al programa que tenim dedicat a l’escolarització de nenes i nens, seguiment acadèmic i reforç escolar. Viuen a Palmitas, un dels barris de Bogotà on la pobresa i la marginació s’hi fan evidents. Hi ha un sector important  de famílies que viuen del reciclatge, la qual cosa obliga les mares a deixar els fills tancats a casa o bé sols al carrer mentre elles recorren la ciutat buscant alguna cosa per sobreviure. Això genera molta abstenció i deserció escolar. Amb l’objectiu de pal·liar aquesta situació, la Fundació Zua va obrir un centre que, en els seus 10 llargs anys de vida, ha aconseguit que siguin molts els infants i joves que han pogut finalitzar els seus estudis de primària, secundària i universitat, i alguns, fins i tot han trobat feina.      Universitaris Zua1

Els fons que es recaptin al concert ajudaran a finançar la carrera d’algun d’aquest joves, tant el cost semestral de la matrícula, com les despeses setmanals de transport i material d’estudi, fins que acabin la seva carrera. Els estudiants, com a contraprestació, quan disposen de temps fan de professors voluntaris dels nens que estan en el procés escolar a Zua.

Així, a més de veure acomplert un somni que abans els semblava impossible, aquests joves es converteixen en una invitació a somniar per als infants que vénen de primària i secundària, ja que veuen que altres que van passar per la mateixa situació, han transformat les seves vides, conclou M. Pedraza.

Si no pots assistir al concert pots fer la teva aportació voluntària al compte de la fila 0:

ES 37 2100 3317 1222 0010 1642.

MOLTES GRÀCIES!