Un any més, Ester Serrallonga, infermera a l’Hospital Vall d’Hebron (Barcelona), ha fet un parèntesi laboral de tres mesos per a viatjar a Paraguai. Allí treballa com a voluntària responsable del  projecte social a la comunitat rural de Potrero Santa Clara. Aquest és el resum del que ha significat per a ella.

Han estat uns mesos molt intensos. El 2012 ha estat un any complicat per al grup de persones que col·laborem en el projecte. No ens hems escapat del descens de donacions per la dificultat econòmica del nostre país i, malgrat tot, no hem paralitzat cap projecte. El dispensari i la farmàcia social segueixen, així com els diferents tallers de nutrició i de pes. És un goig veure el menjador infantil ja que cada dia hi vénen entre 50 i 70 nens/es on tenen assegurat un àpat variat i nutritiu. Els becats han pogut seguir els seus estudis i desplaçar-se a les facultats amb el nostre “colectivo” (autobús). Fins i tot hem iniciat un nou projecte d’educació infantil, “Jardín Claudina”, al qual hi acudeixen infants de 2 a 4 anys.

I també hem pogut ajuda la Felicia, mare separada amb 6 fills al seu càrrec, a tenir un nou habitatge. No puc sentir més que agraïment per haver aconseguit un any més que tots els projectes iniciats segueixin endavant!

He sigut més conscient que mai que sempre hi haurà dificultats però també que sempre  hi haurà solucions, que sempre comptem amb la nostra força interior, amb el suport de persones que creuen en el que fem i contribueixen a que puguis renovar la confiança, la il·lusió, i que assumeixis nous reptes. Ara necessitem coratge per a no defallir.